Vrouw computer

Corona update

Actuele voorwaarden, garanties en regelingen

Corona informatie Ischgl

Het skigebied van Ischgl is voor seizoen 2020-2021 officieel gesloten en zal niet meer openen. Voor het eerst in de geschiedenis zal er geen enkele skidag zijn in een winterseizoen. Op 25 november 2021 start het nieuwe winterseizoen! Op deze pagina leest u alle actuele corona informatie voor een veilig en plezierig verblijf in Ischgl. Daarnaast geven wij u tips over het flexibel boeken van uw accommodatie en leest u wat u allemaal online kunt regelen om zo weinig mogelijk in de rij te moeten staan voor o.a. skiles, skiverhuur en skipas.

Corona update Oostenrijk

Oostenrijk verlengt lockdown voor hotels, gastronomie en cultuur tot rondom Pasen (4 en 5 april).

De lockdown is verlengd en tot rondom Pasen (exacte datum nog niet gegeven) gelden de volgende regels.

 • Skiliften en kabelbanen in skigebieden kunnen open. Aangezien de horeca en hotels in skigebieden gesloten blijven en quarantaine verplicht is voor toeristen, zijn de skigebieden alleen voor inwoners van Oostenrijk geopend.
 • Restaurants en drinkgelegenheden zijn gesloten. Eten laten bezorgen is de hele dag mogelijk.
 • Hotels zijn voor toeristische doeleinden gesloten. Uitzonderingen gelden voor mensen die op zakenreis zijn.
 • Evenementen zoals concerten, theatervoorstellingen, tentoonstellingen, beurzen zijn niet mogelijk.
 • Vrijetijds- en cultuurinstellingen zoals zwembaden, theaters, bioscopen, musea, attractieparken zijn gesloten.
 • Niet-noodzakelijk winkels zijn gesloten.
 • Het uitgaansverbod geldt tussen 0:00 en 24:00. Uitzonderingen zijn van toepassing voor: woon-werkverkeer, basisbehoeften zoals boodschappen doen, sporten en andere mensen helpen.
 • Meer informatie voor toeristen lees je op de site van de Oostenrijkse overheid - www.bmlrt.gv.at

Actueel reisadvies Nederlandse overheid (kleurcode)
Bekijk de actuele kleurcode op www.nederlandwereldwijd.nl/oostenrijk

Regel zoveel mogelijk online

 • Koop uw skipas online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de loketten.
 • Boek uw skiles online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de skischool bureaus
 • Huur uw ski's online. Uw skiset wordt klaargezet, de doorlooptijd in de winkel is veel korter én online ski's huren is voordeliger.

Coronamaatregelen Ischgl

Informatiezuilen en borden: Ze wijzen op de Covid-19 richtlijnen bij de toegangspunten tot onze transportfaciliteiten, in de kabelbaancabines, de restaurants, de sportwinkels en de ski-depots. Bovendien updaten wij u regelmatig en in meerdere talen door middel van relevante aankondigingen in de toegangszones van de aanvoerliften en kaartverkooppunten.

Multifunctionele sjaal: Bij aankoop van een skipas krijgt u gratis een multifunctionele sjaal, die gebruikt kan worden als filtering facepiece (FFP). Het dragen van een filtering facepiece is verplicht in de gebieden met bijbehorende borden (zie ook hieronder).

Bezoekersbeheer: Wij zullen de wachtrijgebieden ongeacht de geldende wettelijke bepalingen zo inrichten dat groepen personen die dicht bij elkaar staan zoveel mogelijk worden vermeden.

Handdesinfectie: Bij onze kabelbaanfaciliteiten en in de bergrestaurants hebben wij voldoende handdesinfectievoorzieningen voor u geïnstalleerd.

Vertrouwd uw wintersport boeken

(GRATIS) ANNULEREN EN VOORWAARDEN

Boekt u uw accommodatie bij een ANVR aangesloten touroperator (zie overzicht hieronder) dan heeft u recht op uw geld terug indien de Nederlandse overheid code oranje of rood vaststelt voor uw bestemming. Daarnaast bieden veel touroperators extra flexibele voorwaarden indien u zelf kiest om te annuleren of om te boeken. Meer informatie over annuleren vind je op Consumentenbond.nl en voor actueel reisadvies (kleurcodes) ga je naar Nederlandwereldwijd.nl. Bijna alle touroperators hanteren de reis- en annuleringsvoorwaarden van de ANVR.

Wettelijk kader ANVR bij verschillende reisadviessituaties

 • Code oranje en rood: De organisator kan de reis niet uitvoeren. Klant heeft recht op terugbetaling.
 • Code geel: De organisator kan de reisovereenkomst uitvoeren. Klant heeft geen recht kosteloos te annuleren.
  Lees meer op www.anvr.nl