Samnaun

Het afgelegen Samnaun bestaat uit de bergdorpen Compatsch, Laret, Plan, Ravaisch en Samnaun Dorf. Vanwege zijn geïsoleerde ligging was Samnaun alleen via Oostenrijk bereikbaar. Tegenwoordig is de bereikbaarheid sterk verbeterd door onder meer de Vereina-tunnel. Met de dubbeldeksgondel heb je vanuit Samnaun Ravaisch toegang tot de pistes van de Silvretta Arena. Voor lange nachten en korte dagen zal je een bezoekje moeten brengen aan Ischgl. Het uitgaansleven in Samnaun is namelijk relatief rustig.

De gondellift bij Samnaun
De gondellift bij Samnaun

Wintersport in Samnaun

Het gemeenschappelijke skigebied van Samnaun en Ischgl beschikt over meer dan 200 km goed geprepareerde pistes. Het gebied is zeer sneeuwzeker en de wintersporter weet zich prima te vermaken met enkele uitdagende afdalingen. Met ruim 40 kilometer winterwandelpaden, langlaufloipes en rodelbanen is er genoeg te beleven. Een bezoekje aan het zwemparadijs Alpenquell mag niet ontbreken. Met een ligging op 1.715 meter hoogte mag het zich het hoogste zwembad van Zwitserland noemen.

Zomervakantie in Samnaun

Met meer dan 900 plantensoorten is Samnaun een waar plantenparadijs. Het fraaie landschap beschikt over maar liefst 250 km gemarkeerde en afwisselende wandelpaden. Mountainbikers kunnen genieten van 80 kilometer aan mountainbikepaden door de prachtige natuur. Je kunt in de regio ook lekker ontspannen in één van de mooie overdekte en openlucht zwembaden.

Accommodaties in Samnaun

Via onze site kun je online boeken en heb je keuze uit honderden appartementen en hotels in Ischgl, Galtür, Kappl, Samnaun en See.

Plattegrond Samnaun

Meer informatie